Tattenbachova ulica 1a, Slovenske Konjice

Odlični citrarki na mednarodnem tekmovanju v Münchnu

novice; , tekmovanja;

V Münchnu (Nemčija) se vsaki dve leti odvije mednarodno tekmovanje »Zither«. Letos je tekmovanje, ki je bilo razdeljeno za udeležence do 18. leta starosti v štiri kategorije, potekalo od 26. – 28. aprila 2019. V ta namen za vsako kategorijo, razen najmlajše, novi komponisti napišejo obvezno skladbo, ostali program pa je časovno omejen, izbira pa prosta. Nastop poteka v koncertni dvorani, ocenjuje pa ga več članska komisija. Na tekmovanju lahko tekmovalci usvojijo 1. nagrado, ali prejmejo priznanje za udeležbo. Če komisijo prepriča več tekmovalcev, podelijo več nagrad.

Letos sta se omenjenega tekmovanja pod mentorstvom Franje Kočnik, dipl.mus. (Republika Nemčija) udeležili dve tekmovalki, Chiarra Gregorc Planinc ter Neža Kangler, ki sta obe nastopili v III. kategoriji. Obe tekmovalki sta glede na svoj nivo izvrstno izpeljali nastop in se potrudili po svojih najboljših močeh. Vsaka je na svoj način prepričala komisijo, zato sta skupaj še s tekmovalko iz Avstrije, prejeli 1. nagrado. Skupaj z ostalimi nagrajenci sta z izbranimi skladbami nastopili na zaključnem koncertu nagrajencev, kjer sta poleg listine prejeli še denarno nagrado.[...]

Preberi več

Julija odlična v Piranu

tekmovanja;
V petek, 8.6.2018 se je mednarodnega tekmovanja mladih glasbenikov "Tartini", kategorija Piano B v Piranu udeležila naša učenka Julija Bremšak Dovečar. Še enkrat več je dokazala, kako odlična je in kako velik potencial se skriva v njej. Dosegla je 96,33 točk, Prvo nagrado in 2. mesto.
 
Iskrene čestitke Juliji in mentorici Maji Kastratovik.
 
Bravo!
[...]

Preberi več

Nia in Živa odlični na festivalu ruskih pesmi

tekmovanja;

V soboto, 26.5.2018 se je na Škofijski gimnaziji v Ljubljani odvijal Mednarodni festival Veseli veter za otroke in mladino, na katerem so sodelovali otroci in mladina iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Rusije. 

Na festivalu, ki je bil tekmovalnega značaja se je v predizboru zvrstilo 90 nastopajočih. Nia Ganzitti in Živa Kolar sta se uvrstili med 10 najboljših in nastopili na Gala koncertu. Na koncertu so bile podeljene tudi diplome z uvrstitvijo nastopajočih.

Nia Ganzitti je v starostni skupini od 15. do 18. let osvojila 1. mesto v solističnem petju. V enaki starostni skupini in kategoriji solistično petje je Živa Kolar dosegla 2. mesto. V kategoriji duetov sta učenki osvojili drugo mesto. Prejeli smo priznanje za izbor pesmi.

Nastopajoče je ocenjevala štiričlanska strokovna komisija v sestavi:

Anka Jazbec- zborovodkinja otroškega in mladinskega zbora RTV Slovenija,

Matej Jevnišek- glasbeni urednik, specializiran za področje otroške glasbe,

Olga Ulokina- glasbena pedagoginja in violinistka,

Radomira Krasavina- specialistka s področja opernega petja in muzikla.

 

Iskrene čestitke obema učenkama, Nii in Živi, prav tako čestitke tudi mentorici Andreji Obrul in korepetitorki Vesni Govedič![...]

Preberi več

David Skrbinšek Majer na tekmovanju Svirel

tekmovanja; , tekmovalci;
V začetku aprila je v Novi Gorici potekalo že 10. mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel. Letos prvič tudi v kategoriji Instrumenti s tipkami. Tekmovanja se je v svoji starostni kategoriji Junior udeležil tudi učenec Glasbene šole Slovenske Konjice David Skrbinšek Majer - klavir
(mentorica: Franja Kmetec). Za svoj nastop je prejel 89 točk in bronasto priznanje.
 
Iskrene čestitke Davidu in Franji!
[...]

Preberi več

Tina in Filip na Svirelu dosegla odlične rezultate

tekmovanja;

V ponedeljek, 21.3.2017 se je v Dobrovem v Goriških Brdih odvijalo mednarodno tekmovanje Svirel, disciplina violina, kategorija Junior (10 in 11 let). V zelo kakovostni in številčni konkurenci sta naša učenca dosegla odličen rezultat: Filip Šturc 85,5 točk in bronasto priznanje ter Tina Banović 91 točk in srebrno priznanje.

Iskrene čestitke Filipu in Tini, korepititorki Franji Kmetec ter mentorici Maruški Kotnik![...]

Preberi več

David in Živa na tekmovanju pianistov v Radljah

tekmovanja; , novice;

David Skrbinšek Majer in Živa Burja sta se v nedeljo, 28.5.2017 udeležila mednarodnega tekmovanja pianistov v Radljah ob Dravi. David je dosegel srebrno priznanje, njegova mentorica je Franja Kmetec, Živa je dosegla bronasto priznanje, njena mentorica je Vesna Govedič.

Iskrene čestitke Davidu in Živi, čestitke prav tako učeteljicama Franji in Vesni.[...]

Preberi več

Kira in Filip izvrstnih 94 točk

tekmovanja; , novice; , fotogalerija;

V soboto, 1.4.2017 sta se v Goriških Brdih na mednarodnem tekmovanju komornih skupin odlično Filip Štruc (violina) in Kira Štruc Jurički (klavir).
V svoji skipini 1a sta dosegla izvrsten rezultat, 94 točk in srebrno prizanje. Iskrene čestitke tekmovalcema, mentorici Maruški Kotnik in Vesni Govedič.[...]

Preberi več
Začetek
Nazaj
1

Koledar dogodkov

December 2019
P T S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Osnovni podatki

Glasbena šola Slovenske Konjice,
Tattenbachova ulica 1a,
3210 Slovenske Konjice
Telefon: 03 759 39 03, Fax: 03 759 39 04
gs.slovenske-konjice@guest.arnes.si 
Davčna št.: 70401268, IBAN: SI56 013146030713123, Matična št.: 5087767
Šifra proračunskega uporabnika: 71315,
Šifra dejavnosti: 85.520