• 03 759 39 03
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
TREBNIK - nova dislocirana enota Glasbene šole Slovenske Konjice

TREBNIK - nova dislocirana enota Glasbene šole Slovenske Konjice

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Glasbena šola Slovenske Konjice se že nekaj časa ukvarja s prepotrebno pridobitvijo novih prostorov. Že pred krizo, leta 2008 je bila v načrtu širitev nad starim delom OŠ Pod goro, vendar se je zaradi krize izdelava učilnic vse bolj oddaljevala, vse do spoznanja, da na tem delu verjetno sploh ne bo mogoče graditi.

V času županovanja gospoda Darka Ratajca, smo našli skupno rešitev in konec šolskega leta 2018/2019 pričeli razvijati idejo o izdelavi novih prostorov na lokaciji dvorane Konjičanka ali starega dvorca Trebnik. Skupaj smo se odločili za Trebnik. Lokacija je čudovita, prostori so pa že nekaj časa samevali in čakali na nove vsebine. Z gradnjo smo pričeli v septembru leta 2019 in s ponosom objavljamo, da so prostori znotraj končani in pripravljeni na otroški smeh in zvedavost po novih znanjih. 

Na dislociranem oddelku Trebnik se bo izobraževalo približno 70 otrok. Na tem oddelku bomo izobraževali naslednje predmete in programe: petje, zborovsko petje in vokalna tehnika, kitara, violina, violončelo, citre in kontrabas.

Novi prostori so velika pridobitev,  še posebej v času negotovosti glede načina izobraževanja zaradi virusa COVID 19, saj nam bodo omogočilI mnogo lažjo organizacijo individualnega pouka. Na novi lokaciji pričnemo s poukom 1. septembra 2020. Svečana otvoritev bo v četrtek, 3.9.2020 ob 17.00 uri.

Zelo smo veseli, da se je to zgodilo ravno v času velike obletnice naše šole, saj v tem letu praznujemo 70 letnico delovanja (1950 - 2020).

 

Branimir Klevže, ravnatelj


© 2024 Glasbena šola Slovenske Konjice. Vse pravice so pridržane. Izdelal: Maksima Web art